Sinds enkele dagen verblijft Appenzeller reu Duke (geboren op 11-06-2007) bij onze voorzitter Betty Sikkema in de noodopvang. Betty vertelt hierover: "De emigratiedatum van zijn eigenares komt nu heel snel dichterbij en er moet in korte tijd nog heel veel geregeld worden. Voor Duke brengt dat erg veel onrust met zich mee. Daarom hebben we in goed overleg besloten om niet langer te wachten en Duke wat eerder dan gepland in onze noodopvang op te nemen. De verdere herplaatsing vindt nu geheel plaats onder verantwoordelijkheid van onze stichting."

Dat Duke nu binnen de stichting verblijft betekent dat we wat meer informatie over hem kunnen verzamelen, zodat we nóg beter kunnen kijken naar een goeie match met een nieuwe eigenaar/eigenares. Betty: "Duke is voor mij een oude bekende, hij heeft in zijn jongere jaren samen met zijn eigenares een individueel trainingstraject gevolgd bij mijn hondenschool. Tijdens het kennismakingsbezoek was het dan ook erg leuk om te zien dat Duke mij direct herkende. Het was gelijk goed. Natuurlijk heeft Duke wat tijd nodig om zich hier in de roedel te settelen, van 'enigst kind' is hij van het ene op het andere moment 'één van de vijf' geworden. Dat betekent dat hij de aandacht nu moet delen met z'n pleegbroers. Dat is even wennen, maar hij doet het prima."

 

 

Over de plaatsingskansen van Duke vertelt Betty: "Natuurlijk is Duke niet meer de jongste, maar hij is nog erg vitaal, levendig en enthousiast. Hij vindt het heerlijk om samen met de baas (of bazin) op stap te gaan en dingen te ondernemen. Omdat hij geen gedragsproblemen heeft en een goede opvoeding heeft genoten, zou hij toch snel een fijne, nieuwe plek moeten kunnen vinden. Duke is natuurlijk wél een Appenzeller, heeft een eigen willetje en een schelle blaf, maar iemand die het ras kent en hem waardeert zoals hij is, zal absoluut een fijne, gezellige kameraad aan Duke hebben."

Bent u op zoek naar een fijne, gezellige kameraad, om samen mee op stap te gaan en leuke dingen mee te ondernemen? Dan is Duke degene die u zoekt! We zien uw reactie graag tegemoet via het Reactieformulier Herplaatsing. Omdat Duke bij onze stichting in de noodopvang verblijft, wordt hij onder contract geplaatst en wordt voor zijn herplaatsing een vergoeding gevraagd.

 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske