Situatieschets

De bijna 10 jaar oude Appenzeller reu Astor (geboren op 28-05-2010) heeft zijn hele leven bij zijn huidige eigenaren gewoond. Het gezin bestond uit vader, moeder en 2 dochters. Naast Astor woonden er ook nog een andere hond en een kat in het gezin. In de afgelopen jaren heeft Astor het nodige meegemaakt, niet alleen de vader overleed, maar ook de andere hond overleed. Voor het gezin heeft met name het verlies van de vader een enorme impact gehad, maar inmiddels is er een nieuw evenwicht gevonden en is de situatie in het gezin weer stabiel.

Astor is altijd erg blij wanneer z'n eigenaren thuis komen, hij begroet hen enthousiast en wil dan graag aandacht. Na de begroeting zoekt hij een plekje in de buurt van één van zijn eigenaren, want hij ligt graag dicht bij hen. Wanneer één van de gezinsleden weg gaat bleef Astor tot voor kort altijd rustig. Hij was gewend om meerdere dagen per week een aantal uren alleen te zijn. Bij bezoek reageert Astor enthousiast, want hij is dol op aandacht en blijft daar ook om vragen. Wanneer het bezoek vertrekt blijft Astor rustig.

Spelen met z'n eigenaren vindt Astor erg leuk, het maakt hem niet zoveel uit of dat met of zonder speeltjes is, hij geniet gewoon van de aandacht. Met andere honden wil hij ook wel graag spelen, maar hij probeert wel vaak om de baas te zijn. Astor is alert op mensen met een afwijkend uiterlijk, veranderingen in de omgeving en op honden waar hij niet zo goed mee overweg kan. Signaleert hij iets dat niet 'klopt' dan zal hij via blaffen zijn eigenaren daarop wijzen.

Astor is gewend aan katten en kan met zowel grote als kleine kinderen overweg. Hij heeft een puppycursus en basiscursus gehoorzaamheid gevolgd en luistert over het algemeen prima. Sinds Astor zich heeft verstapt kan hij, bij overbelasting, met één van zijn achterpoten wat mank lopen (in de vorm van trekken). Autorijden levert bij Astor veel stress op.

Registratie & Identificatie

Astor is gechipt en beschikt over een Nederlandse stamboom.

Reden herplaatsing

Voor Astor wordt een nieuwe plek gezocht, omdat hij helaas niet meer alleen kan zijn. In het verleden was dit voor hem geen enkel probleem, maar sinds enkele maanden raakt hij in de stress als hij langer alleen is. Dit heeft er inmiddels enkele malen toe geleid dat hij is uitgebroken en in paniek in de tuin of op straat rond liep. Omdat de eigenares kostwinner is en Astor niet kan meenemen naar haar werk, kan Astor niet langer thuis blijven als zij moet werken.

Profielschets nieuwe eigenaar

We zoeken voor Astor een fijne, gezellige plek bij iemand die vrijwel altijd thuis is, zodat Astor niet meer alleen hoeft te zijn. Ervaring met Appenzellers is zeker een pré, maar omdat Astor niet de moeilijkste is, is het geen vereiste. Iemand die geen ervaring heeft met Appenzellers dient er wel rekening mee te houden dat Astor heel goed weet hoe hij mensen en situaties naar zijn pootje kan zetten.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Astor zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenares in overleg met onze stichting bepaald. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat wij ons hebben overtuigd van uw geschiktheid.

Heeft u interesse in Astor?

Dan komen wij graag met u in contact! U kunt uw interesse kenbaar maken via het Reactieformulier Herplaatsing. Wilt u in dit formulier zo uitgebreid mogelijk aangeven wat u Astor kunt bieden? Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uiteraard uit naar uw leef/werksituatie. Op die manier kunnen wij een zo goed mogelijke match maken en is de kans op een succesvolle herplaatsing voor Astor het grootst.

Appenzelelr reu Astor (28-05-2010) is voor herplaatsing beschikbaar

Appenzelelr reu Astor (28-05-2010) is voor herplaatsing beschikbaar

Appenzelelr reu Astor (28-05-2010) is voor herplaatsing beschikbaar

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske